Cat costa un site de prezentare?

Cat costa un site de prezentare?

Una dintre cele mai intalnite intrebari de la cei care doresc sa realizeze un website este: “Cat costa un site de prezentare?” Ei bine in acest articol iti voi raspunde la aceasta intrebare, si te voi ajuta sa faci alegerea corecta atunci cand vine vorba de realizarea unu site web.

Daca vorbim de un website  custom putem ajunge si la un pret de 3.000 – 4.000€. Insa daca nu doresti sa investesti de la inceput acesti bani, poti merge pe variante mai simple, cum ar fi realizarea unui site web cu ajutorul unei platforme ca Wix sau Squarespace. Realizarea unui site web te va costa undeva de la 50 – 100 lei/luna daca vei apelea la unul dintre aceste servicii.

Cat costa un site de prezentare de obicei?

In medie, pretul pentru crearea unui site web incepe de la 350€ (1500 lei), cu un cost suplimentar de mentenanta de aproximativ 25 €/luna (100lei/luna). Acesta estimare creste daca daca te gandest sa angajezi o agentie web development care sa iti creeze site-ul de la A la Z. Pretul poate ajunge pana la 800€ pentru realizarea unui site de prezentare, si 75€/luna pentru administrarea site-ului.

NecesitateCosturi
Domeniu web10€/an
Gazduire webde la 250€/an
Certificat SSLgratuit – 350€/an
Tempate designgratuit – 150€
Functionalitati ecommerce100 – 3500€
Continut website150 – 1000€
Integrare cu alte aplicatii0 – 450€
SEO si Online marketing0 – 150€/luna

Sunt 3 metode principale prin care poti sa creezi un site web in 2020: sa folosesti un website builder, sa folosesti WordPress, sau sa angajezi o agentie de dezvoltare web. Alegerea pe care o faci va influenta in mod dramatic costul site-ului web.

Cat costa un site de prezentare folosind Wix?

Poti incepe prin crearea unui site web gratuit folosind Wix sau Squarespace, sau poti plati pana la 1000€ daca te gandesti sa angajezi in web developer.

Angajarea unei agentii de web development este cea mai scumpa optiune. In mod realist, daca alegi aceasta optiune nu vrei sa te zgarcesti la bani. Altfel, s-ar putea sa te alegi cu un rezultat dezamagitor.

Trebuie doar sa sti ce este potrivit pentru tine. Sa angajezi un specialist este costisitor, dar pe langa experienta pe care ti-o va oferi, te va scapa de toate detaliile tehnice pe care nu trebuie sa le mai ai in vedere. Sa folosesti un website builder este mai ieftin si mai usor, dar rezultatul nu vei avea acelasi control pe care l-ai avea daca ai folosi, de exemplu, WordPress. Acesta din urma iti da flexibilitatea de care ai nevoie, dar daca nu esti familiarizat cu notiuni de web design iti va lua ceva timp sa realizezi un website functional si atragator.

Sunt curios tu ce varianta din cele trei de mai sus ai alege sa pornesti la drum. Lasa-mi un comentariu mai jos varianta pe care o alegi si ce te-a facut sa alegi respectiva solutie.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.