Ce inseamna SEO?

Ce inseamna SEO?

Ce inseamna SEO? Ca multe alte lucruri, in limbajul programatorilor si a celor care se ocupa de realizarea si optimizarea site-urilor web gasesti o multime de termeni specifici. Ei bine acest articol este pentru tine, cel care te intrebi ce inseamna SEO si despre ce este defapt vorba atunci cand vorbesti despre promovare SEO.

Ce inseamna SEO? Este o abreviere pentru optimizare pentru motoarele de cautare

Revenim la intrebarea ce este SEO? SEO reprezinta un process care este folosit pentru optimizarea websiteurilor astfel incat acestea sa se claseze cat mai bine in topul motoarelor de cautare precum Google sau Yahoo. Promovarea SEO se imparte in mai multe directii:

Ce inseamna SEO on-page?

SEO on-page este procesul prin care se optimizeaza fiecare pagina in parte. Acest lucru este necesar pentru a ocupa o pozitionare cat mai buna in clasamentul rezultatelor de cautare si pentru a obtine trafic cat mai relevant din partea motoarelor de cautare. SEO on-page se refera la 2 componente esentiale:

  • continutul paginilor;
  • codul HTML al paginilor

Ce este SEO off-page?

SEO off-page este procesul care se ocupa cu optimizarea linkurilor externe care trimit catre site-ul tau. Este un proces care include si procesul de linkbuild.

Ce inseamna link build?

Link buildingul este procesul de obtinere a cat mai multor linkuri externe, de la alte website-uri. Link buildingul este una dintre tacticile folosite in promovarea SEO. Linkurile externe care trimit catre site-ul tau sunt un semnal catre Google ca site-ul tau este de calitate, iar continutul acestuia aduce informatii folositoare vizitatorilor.

Ce este SEO si de ce avem nevoie de promovare SEO?

Indiferent daca vorbim de un site personal sau de un site al unei companii, un lucru  este sigur: ai nevoie de vizitatori. Este adevarat ca exista o multitudine de metode prin care poti aduce vizitatori. Toate sunt eficiente, dar una de care ar trebui mereu sa ti cont este traficul din motoarele de cautare.

Traficul organic din motoarele de cautare trimite vizitatori catre site-ul tau atunci cand acesta este optimizat pentru anumite expresii cheie, relevante continutului de pe website-ul tau.

 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.