Cat costa un magazin online?

Cat costa un magazin online?

Te gandesti sa profiti de avantjul unui magazin online si prima intrebare care-ti vine in minte este: dar cat costa un magazin online? Asta vei afla astazi din articolul pe care ti l-am pregatit. Vom raspunde la intrebarea cat costa un magazin online in 2020 si care sunt metodele prin care iti poti aduce afacerea in mediul online.

Probabil ca este evident faptul ca nu exista un cost fix atunci cand vorbim de crearea unei solutii ecommerce. Pretul va depinde in functie de mai multi factori:

  • numarul de produse;
  • platforma pe care urmeaza a fi construit;
  • functionalitatile pe care le doresti incluse in proiect;

 

Platforme eCommerce

In functie de cat de complex este proiectul tau va trebui sa alegi o platforma ecommerce. Aceasta alegere are un impact major in costul de productie a solutiei ecommerce. Exista mai multe tipuri de platforme care iti faciliteaza realizarea unui magazin online: solutii integrate bazate pe sisteme ERP, si solutii de tip SaaS (software as a service).  Cele mai accesibile sunt solutiile SaaS, pornind de la o taxa lunara de aproximativ 50 lei/luna. Solutiile mai personalizabile si configurabile precum WooCommerce sau Magento nu sunt proiectate pentru a fi instalate de oameni fara experienta. Acest lucru inseamna ca va trebui sa angajezi o firma de web design care sa te ajute cu crearea si implementarea functionalitatilor pentru noul magazin online.

 

Web design pentru magazine online

Multe platforme, in special cele de tip SaaS, iti ofera un portofoliu de teme de design. Astfel o poti alege pe cea care o consideri ca fiind cea mai potrivita pentru site-ul tau. In timp ce aceste template-uri nu vor fi 100% pe placul tau si poate ca site-ul tau va fi similar cu alte site-uri, aceste template-uri sunt o metoda rapida si ieftina de a crea magazinul online. Daca vorbim despre o tema personalizata special pentru website-ul tau, atunci cerul este limita. Bine-nteles, ca odata cu cerintele tale va creste considerabil si pretul pentru crearea magazinului online.

 

Deci, cat costa un magazin online?

Ei bine, daca te gandesti sa pornesti low-budget, atunci noi iti sugeram sa incerci Shopify. Daca te intrebi cat costa un magazin online realizat pe o platforma de tip SaaS, de exemplu, Shopify, cel mai accesibil abonament costa doar 29$/luna.

Costurile de realizare a unui magazin online personalizat sunt mai mari, dar iti ofera posibilitatea de a de diferentia de concurenta prin facilitati si functionalitati noi, sau imbunatatite. Pretul pentru un astfel de solutie ecommerce incepe de la 2500€.

 

Sunt curios tu ce varianta din cele trei de mai sus ai alege sa pornesti la drum. Lasa-mi scris in comentariile de mai jos varianta pe care o alegi si ce te-a facut sa alegi respectiva solutie.

 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.